Rakytníkový olej 100% - není to macerát ani extrakt, je 100% čistý, lisovaný, 50 ml 5.00 3

  • Popis

  • Recenze (3)

Přehled

Rakytník je unikátní přírodní koncentrát mastných kyselin a vitamínů E, F, P, K, A, B a C. Vysoce ceněného karotenu obsahuje několikrát více než mrkev nebo dýně. Vysoký obsah vitamínu E - významný antioxidant - zabraňuje sklerotizaci cév a tím rapidně snižuje riziko infarktu myokardu.
Použití:
- působí jako biogenní stimulátor, celkově posiluje organismus
- má antidepresivní a antistresový účinek
- zaujímá výraznou pozici při eliminaci potíží zažívacího traktu
- rozpouští hleny
- napomáhá odbourávání toxických látek v těle
- regeneruje epitel kůže při omrzlinách a jakýchkoliv popáleninách
- úspěšně se používá při gynekologických potížích
- vhodný při nachlazení, rýmě a zánětu dutin
- při nehojících se poraněních
- upravuje hladinu cholesterolu
- vhodný k ošetření hemoroidů
- vhodný při ekzémech, akné a oparech
- vhodný na posílení zraku

Rakytník, ze kterého se námi dovážený olej vyrábí, pochází z ekologicky čistých oblastí Sibiře, kde roste v příznivých podmínkách v bujné a různorodé přírodě, bez zásahu člověka. V průběhu krátkého a intenzivního léta rostliny shromažďují síly na dlouhou a mrazivou zimu. Vzduch voní éterickými oleji z keřů, stromů a bylin. V této době plodí rakytník - keř z rodu olivovitých, který miluje světlo.
Světle oranžovým kulatým plodům se také říká „sibiřský ananas“, nejen pro chuť podobnou tomuto exotickému ovoci, ale rovněž pro jeho podobné léčivé vlastnosti. Tyto nevelké kuličky jsou zdrojem ohromného množství biologicky aktivních složek, proto je také naši předkové rádi pojídali.


Použití rakytníkového oleje k léčebným účelům má velmi dlouhou historii. Používal se všeobecně již ve starověké medicíně při léčení chronických chorob žaludku, jater, dýchacích cest, revmatismu a hnisavých ran na kůži.
Antičtí Řekové ho používali jako regenerační prostředek na vlasy, který jim dodával lesk a zdravý vzhled. V indické a tibetské medicíně byly plody, kůra a listí rakytníku používány při přípravě 10 složitých léčivých směsí, které se doporučovaly při léčení chorob trávicího traktu, zánětlivých a hnisavých plicních chorob a krvácivosti. Ve východním lidovém léčitelství se již celá staletí používaly zralé plody této rostliny a z nich vytlačená šťáva při nechutenství, zevně pak na rány a popáleniny od slunce. Lidoví léčitelé doporučují používat rakytník vnitřně i zevně proti vypadávání vlasů, kurdějím (avitaminóze) a anémii.
Plody rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) jsou tak bohaté na vitamíny a živiny, že se spekulovalo o tom, že rostlinu zkultivoval nějaký starodávný šlechtitel rostlin. V legendách se praví, že starodávní Řekové používali lístky rakytníku jako součást diety závodních koní, odtud má botanické jméno "Hippophae" - zářivý kůň. Podle jiné legendy byly listy rakytníku oblíbenou stravou létajícího koně Pegase a pomohly mu vzlétnout.

Způsoby použití:
- léčení omrzlin a termických a chemických popálenin a popálenin z ozáření, včetně hojení popálenin oční rohovky
Při léčení omrzlin a popáleninách prvního a druhého stupně se rakytníkovým olejem potírají postižené části kůže dvakrát denně. Optimální je aplikovat olej co nejdříve po poškození či úrazu. Zároveň působí proti bolesti, má hojivé a protizánětlivé účinky. Je třeba vzít do úvahy barvící efekt rakytníkového oleje, který přetrvává i několik dní. Může zabarvit i prádlo. Při hlubokých tepelných popáleninách napomáhá rakytníkový olej regeneračním procesům v těchto ranách a přípravě podmínek pro transplantaci kůže.
- léčení neinfikovaných ran
V těchto případech se převazy provádí jednou denně a to tak, že se na ránu přikládá gázový tampon lehce napuštěný rakytníkovým olejem.
- léčení šupinovitého ekzému, neurodermitidy, oparů
- léčení a profylaxe lokálních popálenin z ozáření, vznikajících při terapii některých onkologických onemocnění, např. onemocnění jícnu, močového měchýře, konečníku, ženské pohlavní oblasti.
V těchto případech se před ozařováním vkládají do dutých orgánů tampony napuštěné rakytníkovým olejem nebo se provádějí olejové nálevy.
- gynekologická zánětlivá onemocnění, eroze děložního čípku, záněty pochvy, záněty sliznice krčku dělohy. Dobrý léčebný účinek je pozorován i při zánětlivých onemocněních konečníku.
záněty nosní sliznice, záněty hrtanu, hltanu a angínami
Je nutné v průběhu týdne 2-3 krát denně potírat sliznice nosu a hrdla vatovým tamponem navlhčeným rakytníkovým olejem.
- zánětlivá onemocnění dásní a paradentóza
Je vhodné přikládat tampon napuštěný rakytníkovým olejem na zanícené místo na 10-15 minut. Tuto proceduru je možné opakovat 1-2 x denně v průběhu týdne až čtrnácti dnů.
onemocnění zažívacího traktu, především vředová onemocnění žaludku a dvanácterníku a gastritida.
Při těchto onemocněních se doporučuje užívat olej po jedné čajové lžičce 15-20 minut před jídlem 3-4 x denně v průběhu jednoho měsíce. Týká se to především jarního a podzimního období, kdy dochází k zhoršení projevů těchto chorob. Během prvních 3-4 dnů užívání oleje může nastat přechodné zhoršení příznaků onemocnění, které je brzy vystřídáno rychlým zlepšením.

Sirupy a šťávy z rakytníku vyrobené českou rodinnou firmou najdete ZDE.

Další zajímaví produkty s rakytníkem najdete ZDE.

Certifikovaná přírodní kosmetika s rakytníkem ZDE a ZDE.

Množství: 50 ml

Složení: 100%, za studena lisovaný olej z plodů a lístků Rakytníku řešetlákového ((100%, za studena lisovaný olej z plodů a mladých výhonků Rakytníku řešetlátového (Hippophae Rhamnoides). Komplex polynenasycených mastných kyselin 65%, mononenasycených mastných kyselin 24%, nasycených mastných kyselin 10,5%, z toho: kyslina linolová 65%, olejová 24%, palmitová 6,2%, stearová 3,6%, obsah karotenoidů-beta karoten 180mg/100g, vitamín E alfa-Tokoferol 63,3 mg/100g))

Výhody: Tento rakytníkový olej je prakticky nejkvalitnějším olejem za rakytníku se kterým jsme se kdy setkala. Nejedná se o olejový macerát nebo extrakt. Jde skutečně o naprosto 100% olej získávaný lisováním, nikoliv výluhem ve slunečnicovém oleji, jak je tomu u běžně dostupných značek. Rakytníkový olej se mi velmi osvědčil u zákazníků s problémy zánětů v trávicím traktu. Zejména žaludku a střev. Je také dokonalým zdrojem přírodního betakarotenu, takže přes léto nesmí chybět v jídelníčku všech, kteří se dostanou do kontaktu se sluníčkem. Je silným antioxidantem a tak může pomoci v prevenci "stařeckých" skvrn, pigmentových skvrn ze sluníčka. Jde samozřejmě hlavně o prevenci vzniku dalších skvrn. Vybělit stávající skvrny žádný přírodní produkt neumí. Doporučuji vyšší dávkování než je uvedeno na začátku článku samotnou firmou. Nejlepší výsledky přicházejí při dávkování 1 mokka lžička 2x denně. Ideálně alespoň půl hodiny před jídlem.

Pokud chcete dopřát Vaší pleti hloubkovou regeneraci (zejména po slunění, nebo při zánětech či dermatitidě), tak rakytníkový olej můžete přidat do vašeho oblíbeného základního oleje. Skvěle se kombinuje například s dýňovým nebo šípkovým olejem. ideálně 10 dílů nosného oleje a 1 díl rakytníku.

Stejným způsobem jej můžete ředit i při problémech s ekzémech či alergickou reakcí kůže. Tam je ideálním nosným olejem pupalkový nebo brutnákový olej. Tuto kůru pro zevní použití je však dobré doplnit i vnitřním užitím čistého rakytníkového oleje.

Nevýhody: Výrazně barví! Dejte tedy vždy pozor na prádlo, oblečení nebo povlečení postelí. Nicméně za dokonalý účinek zdravotní a pěstící účinek to rozhodně stojí :-).

Náš tip: Neměl by se dostat do styku s kovem. Doporučuji užívat na plastovou lžičku.

Certifikace:

Výrobce: Elit Phito, Ukrajina

Recenze

Dear friends!

Unfortunately, your browser does not support modern technology used on our website.

Please refresh your browser by downloading it on the links below or contact your system administrator serving your computer.

Internet Explorer

от Microsoft

Chrome

от Google

Safari

от Apple

Opera

от Opera Software

Firefox

от Mozilla